dissabte, 24 de desembre del 2016

Vacances de Nadal

El dia avans de començar les molt esperades vacances de Nadal vam fer una petita gimcana de jocs i finalment per acabar el dia vam anar a veure la pel·lícula "Un monstruo viene a verme" al cinema.

Tots alumnes i professors de 3r us desitgem unes bones festes!!




dijous, 1 de desembre del 2016

Solidaritat amb Bobog

El passat divendres ens va venir a veure Ramon Bufí, un representant de la ONG Agermenament Sense Fronteres, i ens va explicar què feien i quina era la seva tasca. La ONG es dedica a contribuir el desenvolupament d'algun poblats de la selva del Camerun en el propi territori. Voluntariament ens va oferir l'opció de vendre calendaris per aportar i ajudar a aquesta causa. Concretament els diners recollits es destinaran al manteniment de una escola meternal que hi ha al poble de Bobog.


dimecres, 21 de setembre del 2016

Benvinguts al curs 2016-2017

Els vostres tutors us donem la benvinguda a tercer i us convidem a visitar el nostre blog






dijous, 23 de juny del 2016

Comiat 2016

Un any més hem celebrat el comiat de curs a l'Estarti, vam gaudir d'un temps esplèndid que ens va acompanyar al llarg de tota la jornada. Els alumnes van poder participar en dues activitas aquàtiques: snorkel i caiac. Podeu descarregar les fotos i vídeos des de l'àlbum.

Comiat S3 - Estartit 2016

dijous, 25 de febrer del 2016

No sense el mòbil!

L'educació en el bon ús dels dispositius mòbils és un tema recurrent en tots els àmbits, coincidint amb la celebració del Mobile World Congress a Barcelona han proliferat articles i noticies sobre el tema a diferents mitjans de comunicació i ens ha semblat oportú facilitar-vos tres informacions al respecte. 


El diumenge van emetre un reportathe al 30 minuts titulat "No puc viure sense tu",  a on s’aborda com estan canviat els mòbils el nostre dia a dia i com estan afectant les nostres capacitats d’atenció i concentració. Cliqueu a la imatge per accedir al documental.



El diumenge el diari ARA va publicar dos articles ben diferents, però amb el mòbil com a tema principal. Us deixem els enllaços a ambdós:

La familia en digital

Sovint els pares ens fan arribar als tutors la seva preocupació per l’ús abusiu que els alumnes fan dels dispositius mòbils. Aprofitem aquest espai per recomanar la lectura del llibre La família en digital de Jordi Jubany, antropòleg i mestre que treballa d’assessor tècnic docent al Departament d’Ensenyament a la Generalitat i col·labora amb la UOC, la Fundació Jaume Bofill, i altres organismes relacionats amb el món educatiu.

Afegim l’entrevista que la setmana passada li van fer a l’autor vigatà pel programa 7 dies d’EL 9 TV, a on parla de la necessitat d’educar en el bon ús de la tecnologies de la informació i la comunicació.




Portada i il·lustració del llibre La Familia Digital d'EUMO Editorial


divendres, 29 de gener del 2016

Reportatge sobre el bullying a l'escola


Recentment tv3 va emetre un reportatge molt interessant sobre l'assetjament a l'escola, que creiem convenient mirar i comentar a l'hora de tutoria. Podeu llegir aquí un resum i tornar a mirar-lo si és del vostre interès. Recorda que tots podem ajudar a extingir aquesta conducta si mostrem tolerància cero quan presenciem un comportament irrespectuós cap a companys.

Sinopsi
"Carla Díaz Magnien acabava de fer catorze anys quan es va suïcidar llançant-se al mar des d'un penya-segat dels afores de Gijón, la ciutat on vivia. Va ser l'últim acte de desesperació d'una adolescent que no va poder aguantar ni un dia més l'assetjament escolar que patia per part de diverses companyes de col·legi.  En el reportatge "Bullying", la mare de la Carla Díaz ens explica - en una emotiva entrevista-  l'infern que va viure la seva filla i la impotència que sent com a mare per no haver pogut evitar un final tan tràgic. En el "30 minuts" d'aquest diumenge donem la paraula a les víctimes d'aquest turment: com el Manu, un noi de Cerdanyola que va patir "bullying" a causa de la seva condició d'homosexual, o en Carles, que ha hagut de deixar els estudis per l'angoixa que li provoca el simple fet d'entrar en un aula després de molts anys de ser víctima d'assetjament. Tots dos han necessitat assistència psicològica. I és que el "bullying" pot tenir conseqüències molt greus entre aquells que el pateixen. És el cas d'un grup d'adolescents que han desenvolupat trastorns alimentaris arran de les burles sobre el seu cos de què han estat objecte. Elles mateixes ens ho expliquen en primera persona. Però, a part de les víctimes, en el reportatge també sentim la veu dels agressors; els hem trobat al centre ITA d'Argentona, on diversos adolescents que hi estan ingressats per diferents trastorns de conducta ens expliquen què els motivava a assetjar i fer la vida impossible als seus companys de classe. El "bullying" és un fenomen que ve de lluny, però amb l'arribada d'internet i les xarxes socials l'assetjament ha adquirit una nova dimensió per l'impacte global i immediat que pot tenir qualsevol difamació. Ho saben prou bé a l'institut de Llançà, on el curs passat hi va haver un cas greu de "cyberbullying". Ens en parla la directora d'aquest centre. Com poden afrontar aquesta problemàtica, les escoles? En el reportatge descobrirem la iniciativa d'un institut de Barcelona per tallar d'arrel qualsevol indici d'assetjament. I sembla que funciona!"



dimarts, 19 de gener del 2016

Fotos de l'escola de Bobog

Ja ens han arribat les fotografies que es van fer a l’escola de Bobog durant l’última visita que la delegació Agermanament.org va realitzar a principis d’any. Es va aprofitar aquest viatge per fer entrega dels diners recaptats amb la venda de calendaris que van fer alguns alumnes de 3r d’ESO de Sant Miquel.